Home / Новини / «Щоб наші землі та кораблі стали їм впоперек горла…» Під Генконсульством Росії у Києві та Львові провели акції на підтримку полонених українських моряків

«Щоб наші землі та кораблі стали їм впоперек горла…» Під Генконсульством Росії у Києві та Львові провели акції на підтримку полонених українських моряків

Сьогодні біля Генеральних консульств Російської Федерації у Києві та Львові бійці та активісти «Об’єднання добровольців», а також представники Всесвітнього Руху Патріотів України та Меджлісу кримськотатарського народу провели акції  на підтримку українських моряків та військовополонених, яких з 2014 року незаконно утримують у кремлівських тюрмах.

У Львові хлопці та дівчата принесли із собою плакати із закликом «Путін, геть руки», розклеїли дерева біля дипломатичної установи тематичними малюнками, а також залишили близько сотні жовтих та синіх паперових корабликів.

«Ми сьогодні тут зібралися, щоб показати, що підтримуємо і надалі будемо підтримувати подібними акціями своїх моряків та інших військовополонених, яких РФ тримає в полоні. Ця акція нагадування, що українці не дрімають. Рано чи пізно, але захоплені землі та кораблі стануть ворогам впоперек горла. Ми переконані, що так і станеться», – заявив координатор цивільної оборони Об’єднання добровольців Сергій Небельський.

Натомість у Києві на паперових човниках написали прізвища українських моряків, а також принесли таблички з їхніми світлинами.

«По всьому світу пройшов флешмоб на підтримку наших військовополонених. Такі кораблики синьо-жовті з’явилися в Лондоні, Німеччині, Болгарії, Греції, Литві, Швейцарії. Сьогодні ми хочемо його завершити, тож відповідні акції пройшли і у Києві та Львові. Власне ми завітали під дипломатичні установи, щоб вкотре нагадати державі-окупанту, що вона незаконно утримує наших громадян, порушуючи всі міжнародні норми», — заявила керівник «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу”, разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень. Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у “порушенні російських кордонів”. Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО “Лефортово” у Москві. Усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

 

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator