Home / Новини / Обережно! Аферисти. На Львівщинні безнаказно діє угрупування Андрія Чернявського.

Обережно! Аферисти. На Львівщинні безнаказно діє угрупування Андрія Чернявського.

До нас в редакцію «Вісник Добровольців» звернулася львів’янка з проханням про допомогу. Жінка стверджує, що нещодавно до її молодого сина звернувся Андрій Юрійович Чернявський з пропозицією дати свій паспорт, щоб можна було на нього оформити фірму. Мовляв, вкладень і ризиків ніяких, а за це молодик мав отримати чималу суму грошей.  Минув час, ані Чернявського, ані обіцяних коштів, ані документів… Жінка забила на сполох. І як виявилося не дарма, адже Андрій Чернявський відомий своїми махінаторськими схемами, як на Львівщині, так і поза її межами. Він вміє входити в довіру і в такий спосіб підставляти людей.

Як нам вдалося з’ясувати  Андрій Юрійович Чернявський є керівником   ряду  підприємств: “ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ “КАЙРОС”, зареєстрована ще в 2012 році у Львові,  діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту та консультування з питань оподаткування; ТОРГОВИЙ ДІМ “СВІТ ПРОДУКТІВ”, зареєстрована в Пустомитах  в 2013 році та займається неспеціалізованою оптовою торгівлею продуктів харчування, напоїв та тютюнових виробів; “АДВОКАТСЬКА КОМПАНІЯ “КАЙРОС”, діяльність у сфері права, заснована в 2018 році, а також ТЗОВ “ЛІБЕРЕЯ”, оформлена на батька Юрія Чернявського, але Андрій є співзасновником. На нашу думку, цей список не є закінчений і якщо шукати фірми де фігурує прізвище Чернявський, то таких «пустишок» буде чимало.

Разом з тим, горе-підприємець раніше судимий і на сьогодні є фігурантом багатьох проваджень, зокрема, його звинувачують в кримінальній діяльності.

Справа 465/514/17 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Кримінальне судочинство. Засідання: 04.08.2020 о 15:00 год. Франківський районний суд Львівської області.

Справа 465/5568/15-к  – крадіжка. Дивний збіг обставин чи продуманий план, але судове засідання має відбутися в той же день, що й попереднє з різницею в 1 годину. (04.08.2020 14:00)

Справа 464/8366/16-к –ця справа вже в Апеляційному суді, Апелянт: ПП” Технокомплекс”, Андрія Чернецького звинувачують за  ч. 2 ст. 27 , ч. 2 ст. 205 КК України, а саме фіктивне підприємництво.

Справою 465/5589/19  – це минуломісячна справа (25.06.2020), ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” звернувся до суду, звинувачуючи Андрія Чернявського в шахрайстві.

Проблема також в тому, що у всіх цих провадженнях фігурує ім’я не лише Андрія Чернявського. До темних справ також причетні Лебедєва Оксана Ярославівна та Юров Олександр Михайлович. Та й троє такі махінації провернути не могли б, тому ми вважаємо, що це тільки початок клубочка.

Ми продовжуємо журналістське розслідування. Особливо цікавить питання, як такому одіозному аферисту, з таким шлейфом кримінальних проваджень вдається уникати відповідальності за вчинені злочини.

Хочемо застерегти Вас бути пильними та обережними,  не спокушатися на пропозиції аферистів.

Якщо ви знаєте кого ввів в оману або залучив до кримінальних справ Андрій Юрійович Чернявський чи його посібники, просимо повідомити в нашу редакцію.

Розклад судових засідань: https://court.gov.ua/

Автор: Олена Живко

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator