Home / Відео / Нова традиція: у Богодухові вперше офіційно підняли червоно-чорний прапор!

Нова традиція: у Богодухові вперше офіційно підняли червоно-чорний прапор!

Нова традиція: у Богодухові вперше офіційно підняли червоно-чорний прапор

У центральному парку Богодухова поруч із державним прапором підняли червоно-чорний, щоб вшанувати подвиг українських добровольців.

Підіймати червоно-чорний стяг вирішили у державні свята та дати, пов’язані з національно-визвольним рухом, розказала Суспільному координаторка громадської організації “Об’єднання добровольців” Марина Бутильська.

“Ми звернулися з проханням до міської ради, аби рада підтримала нас і внесла до порядку денного питання, щоб червоно-чорний прапор висів у Богодухові. Для хлопців — це святе. Нам не відмовили, не було жодного голосу “проти”, кілька “утрималися”, інші — “за”, — каже Марина Бутильська.

Вшанували українських добровольців. У Богодухові підняли червоно-чорний прапор

Власник червоно-чорного прапора — житель Богодухова і ветеран АТО Артур Трепелець. Зі стягом, який подарували бійцю волонтери, він був на передовій в Авдіївці, Мар’їнці, Широкиному, під Щастям.

Вшанували українських добровольців. У Богодухові підняли червоно-чорний прапор

“Я з середини 2014 року був добровольцем, потім підписав контракт, після поранення звільнився. Цей прапор нам привезли волонтери, ми спеціально їх просили про прапори. На кожній позиції, з якої ми вибивали “сепарів”, ми вивішували прапор. Цей прапор символізує нашу кров, яку ми виливаємо на свою землю”, — розповів Артур Трепелець.

Вшанували українських добровольців. У Богодухові підняли червоно-чорний прапор

“Є така традиція: бойові прапори підіймати у мирних містах по всій Україні. Цей прапор побував у Львові, Хмельницькому, Черкасах”, — говорить Артур Трепелець.

За даними Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, на Донбасі загинули 213 військовослужбовців ЗСУ з Харківщини. З урахуванням представників усіх силових структур — близько 300, розповів в ефірі “Українського радіо Харків” представник інформагентства Міністерства оборони України “АрміяInform” Дмитро Горбунов.

До цього часу одноразову грошову допомогу у разі загибелі отримали 212 сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ. Триває оформлення після загибелі бійця у лютому 2021 року.

Близько 250 членів сімей загиблих Харківщини отримують пенсії по втраті годувальника.

“Ще додам, що станом на 12 березня в області є три військовослужбовці ЗСУ, які вважаються зниклими безвісти. Всі вони з числа військовослужбовців 92 окремої механізованої бригади”, — сказав Горбунов.

Що відомо

  • Рішення про підняття червоно-чорного прапору у Богодухові ухвалили на сесії міської ради 12 лютого. У мерії разом з волонтерами визначили 16 календарних дат для підняття прапору, в інший час він зберігатиметься в офісі “Об’єднання добровольців”.
  • Хоча для східної України це рішення нетипове, воно має під собою підстави, вважає доктор історичних наук, голова науково-дослідницької організації “Українське геральдичне товариство” Андрій Гречило. За його словами, після подій 2014 року прапор набув дещо іншого значення: “Це вже не зовсім прапор ОУН… Це прапор боротьби за незалежність, боротьби проти окупації, проти нападу ворожої країни”.
  • 14 березня в Україні відзначали День добровольця: як це було у Харкові.

 

Інформація з сайту: https://suspilne.media/114834-statistika-odna-realnist-insa-zastupnik-golovi-harkivskoi-oda-pro-covid-lizka/

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator