Home / Новини / Нардеп намагався купити мовчання добровольців?

Нардеп намагався купити мовчання добровольців?

Народний депутат України Валерій Давиденко надіслав листа Голові Верховної Ради та народним обранцям, у якому заперечує свою причетність до правопорушень та інших дій, які йому «інкримінують» активісти з Всеукраїнської організації Об’єднання Добровольців. Про це повідомляє ресурс “Суспільний кореспондент“.

У даному зверненні Валерій Давиденко наводить аргументи щодо його невинуватості і закликає інших розцінювати інформацію від Всеукраїнського Об’єднання Добровольців, як таку, що не відповідає дійсності і спрямована на його дискредитацію в очах колег депутатів та суспільства. Народний депутат вважає, що таким чином йде перешкоджання його депутатській діяльності та здійснюється тиск на правоохоронні органи вчиняти проти нього певні дії.

У свою чергу, добровольці вважають, що таким чином народний депутат України Валерій Давиденко намагається «купити» мовчання Всеукраїнського Об’єднання Добровольців, аби ті не поширювали проти нього та його партнера Бориса Приходька невигідну інформацію.

Такий висновок можна зробити з відповіді Всеукраїнського Об’єднання Добровольців, яку вони розмістили на своїй сторінці, як реакцію на лист Давиденка до Голови Верховної Ради та народних депутатів.

Своє аргументацію добровольці акумулювали у наступному:

По-перше, Валерій Давиденко переймається за те, щоб депутати не спрямовували звернення до Генеральної прокуратури щодо перебігу кримінальних справ і зняття його депутатської недоторканості. Бо судячи з того, що такі подання є на столі Генерального прокурора і він їх не підписує, можна зробити висновок про певні домовленості.

По-друге, Давиденко переймається тим, що його партнер Борис Приходько опинившись на лаві підсудних, може піти на угоду зі слідством, в результаті чого «здасть» всіх інших. Нагадаємо, що Борис Приходько є обвинуваченим у судовому процесі з розкрадання більше 2 мільярдів гривень Брокбізнесбанку, однак провадження призупинено через набуття Приходьком депутатського статусу.

По-третє, Валерій Давиденко прагне, як вважають добровольці, влитися до нової команди, аби остаточно закрити всі справи з розкрадання мільярдів гривень. «Це йому майже вдалося через підконтрольних йому депутатів зі «Слуги народу», — зазначають братчики-добровольці. — Але суспільний резонанс зупинив цей процес.

Цікавою у цій ситуації, якщо вірити громадським активістам-добровольцям, є одна обставина.

На своїй сторінці члени Всеукраїнської організації Об`єднання добровольців зазначили наступне:

«Якщо Валерій Давиденко забажає подати в суд на відстоювання своєї честі та гідності, йому обов’язково прийдеться пояснити, як він у вересні 2019 неодноразово телефонував до керівництва Всеукраїнського Об’єднання Добровольців з пропозиціями зустрітися, вирішити питання і отримати від нього винагороду. Докази його дзвінків і розмов, до суду готові».

 

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator