Home / Без категорії / Формування ДУК на Волині

Формування ДУК на Волині

10685568_1603893916504416_874349909495491159_n«…Я дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя…»

Так історично склалося, що українцям Богом було виділено саме землі на межі Європи та Азії, на межах світів з різним менталітетом, деколи принципово різними поняттями культури та моралі. І саме українці неодноразово ставали живим щитом для Європи від навал азійських орд та полчищ, кладучи голови цвіту своєї Нації задля захисту своєї рідної землі та культурного світу від руйнувань та наруги.

Так було в часи княжої доби, коли печенізькі та половецькі племена прагнули завойовувати благодатні західні землі та поневолювати наш народ. Так було і пізніше, коли війська Чингісхана мали намір дійти до Атлантики. І в добу Великого Князівства Литовського українці боронили себе і Захід від агресії молодого на той час, але непомірно дикого та агресивного Московського князівства… В ХХ столітті нашому народові довелося жертовно та збройно відстоювати своє право на власну землю, власну мову, власну культуру.

І не дивно, що в 2014 році українцям знову довелося згуртувати свої сили для боротьби з імперським злом, котре, набравшись сил та наснаги, почало кидати хижі погляди на українські землі та запускати свої пазурі в тіло України, розчищаючи тим самим собі шлях до Європи.
…Сусідня держава, так званий «старший брат», розпочала криваву братовбивчу війну на Східних теренах нашої країни, вкотре намагаючись зламати хребта волелюбному Українському народові, зламати наш дух, сіючи розбрат поміж українців Сходу і Заходу, брехливою пропагандою змушуючи дітей єдиної матері вбивати один одного.

На захист Батьківщини став увесь народ. Не лише Збройні Сили, але і звичайні люди, котрим небайдужа доля України, ставали до лав новостворених добровольчих формувань.

Саме тому з ініціативи Провідника ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери Дмитра Яроша для захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності в липні 2014 р. було створено Добровольчий Український Корпус. Корпус зарекомендував себе як цілком боєздатна структура за час ведення бойових дій, проявив високу дисципліну та вміння взаємодії з частинами регулярної армії та іншими добровольчими формуваннями, чим заслужив собі повагу у побратимів по зброї та славу.

Волиняни не стояли осторонь формування Добровольчого Корпусу, і почали активно допомагати, вливаючись до його лав, а також організовуючи волонтерську допомогу та забезпечення на місці. На Волині був створений 3-й (Волинський) батальйон Добровольчого Українського Корпусу, у котрому мешканці Волинського краю активно допомагають нашим побратимам на Сході боронити Вітчизну.

За короткий час було облаштовано тренувальну базу для бажаючих ставати до збройної боротьби за рідний край, налагоджено роботу мережі волонтерів для допомоги воякам на передовій. Регулярно проводиться набір добровольців та їх відправка на Схід.

Цим самим Волинь показала, що на захист готові встати ВСІ, не зважаючи на вік, стать, національність, релігійну приналежність. Адже саме тут зродилася у 1942-му УПА, котра наводила свого часу жах на посіпак кривавого совітського режиму на місцях та не давала спокійно спати ночами червоним тиранам у Москві. І наш волелюбний дух не вмер, не викорінився роками намагань нав’язати червоне ярмо, а лише загартувався, зміцнів, і кличе нас дати відсіч новим зайдам та окупантам!

(С) Володимир Стрілець

About dobrovoltsi

Bitcoin transaction accelerator